9 Haziran 2012 Cumartesi

Sanal Pos Nedir? Nasıl Alınır? Nasıl Çalışır?

E-Ticaret sitelerinde güvenli alışveriş ve tahsilatın altın anahtarı Sanal Pos hakkında bilmeniz gerekenler....

Sanal Pos Amblemi - E-Ticaret Tavsiyeleri

Sanal Pos Nedir ?

Günlük hayatımızda kullandığımız POS cihazları ( Point Of Sales – Satış Noktası ) ile benzer işlevler sağlayan, internet üzerinden güvenli ödeme hizmeti veren internet yazılımlarıdır. Sanal POS, Web POS, VPOS ( Virtual Point Of Sales ), İnternet POS’u isimleri ile karşımıza çıkmaktadır.

Sanal Pos Nasıl Alınır ?

İnternet sitelerine Web POS almak isteyen şirketler, hizmeti verecek banka ile “Üye İşyeri” ve “Eticaret” sözleşmelerini imzalayıp gerekli şirket evraklarını temin ederek müracaat edebilirler. Müracaat edildiğinde internet sitesinde, bankanın Sanal POS'unu tanımlamaya ve kullanmaya imkan veren yazılım ve 128 bit lik SSL Sertifikası hazır olmalıdır.

Banka, müracaattan sonra internet sitesini denetler ve Web POS verilmesine uygun olup olmadığına karar verir. Kararın olumlu olması durumunda, banka şirket yetkilileri ve bilgi işlem temsilcisi ile irtibata geçerek, kurulumun tamamlanmasına yardımcı olur.

Nasıl Çalışır ?

Sanal Pos ve SSL ikilisi, müşterinizin ödeme sayfasında gireceği bilgilerin; hiçbir yere kaydedilmeden şifrelenerek bankaya gönderilmesi ve bankada deşifre edilerek işleme alınması görevini üstlenir.

Önemli Tavsiyelerimiz

Buradan hareket ile Web POS’u olan siteler, her ne kadar müşteriler tarafından tüm detaylar bilinmese de, en azından banka denetiminden geçtikleri ve SSL sertifikası barındırdıkları için güvenli olarak algılanmaktadır. Şirkete anında tahsilat ve müşteriye güvenli ödeme kolaylığı sağlaması açısından itibar sağlayan artı bir değerdir.

Bankaların Web POS sahibi şirketlere sağladıkları internet bankacılığı hizmetleri, şirketlerin hesaplarını görmesine, günlük işlemleri takip etmesine ve raporlar almasına yardımcı olur. Ayrıntılı işlem müsaadesi veren bankalarda müşterinin kredi kartına tamamen veya kısmi iade işlemleri de yapılabilmektedir.

Bazı bankalar internet bankacılığı üzerinden Sanal Pos’unuzu manuel kullanmanıza imkan vermektedir. Bu da müşteriden kredi kartı bilgilerini alarak, müşteri adına bu işlemi sizin yapmanız anlamına gelmektedir. ASLA MÜŞTERİLERİNİZİN KREDİ KARTI BİLGİLERİNİ ALMAYIN ve MANUEL POS KULLANMAYIN. Unutmayın siz Sanal Pos sayesinde müşterilerinize yüksek güvenlikli bir ortamda kart bilgileri saklanmadan ödeme yapma kolaylığı sağlıyorsunuz. Her ne sebeple olur ise olsun müşterinin kart bilgilerini almak hem müşterinizin güvenliğini hem de itibarınızı tehlikeye atacaktır.

Alışverişte sizi seçen müşterilerinizin tercihlerinin sizin için hayati önemi olduğunu unutmayın. Müşterilerinizin tercih ettiği kredi kartı programları ve bu programları sunan bankaların Sanal POS larını bulundurmanız, müşteri memnuniyetini artıracaktır. Satışlarınız müsaade ettiği kadar World, Bonus, Shop&Miles, Cardfinans gibi bir veya daha fazla programa ait bankaların Web POS larını sitenize ekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder