21 Haziran 2012 Perşembe

Rakiplerimin Anahtar Kelimelerini Nasıl Bulabilirim?

Rakiplerin kullandığı anahtar kelimelerden haberiniz olmadan, nereye doğru gittiğinizi asla bilemezsiniz.

Rakiplerimin Anahtar Kelimelerini Nasıl Bulabilirim?

İnternet ortamında kendi anahtar kelimelerinizin ( keyword ) başarısı kadar, rakiplerinizin anahtar kelimelerinin başarısını da bilmek zorundasınız. Rakibiniz sektörünüzde çok aranan bir anahtar kelimeyi kullanıyor ve bunu pazara yayıyor olabilir. Siz de rekabette geride kalmamak için aynı veya benzer anahtar kelimeleri kullanmak zorunda kalabilirsiniz.

Peki rakibinizin kullandığı bu anahtar kelimeye nasıl ulaşacaksınız? İşte size rekabet sağlayacak bir ipucu.

İncelemek istediğiniz rakip websitesini açın.
Ekranın ortalarında, resim olmayan bir yerde, mouse’un sağ tuşuna basın.
Çıkan menüden “kaynağı göster“ veya “View source“ seçeneğini tıklayın.

Anahtar Kelime İle Rekabet - eticarettavsiyeleri

Bunu yaptığınızda izlediğiniz websayfasının HTML dilindeki kodlaması notepad ekranında karşınıza gelecektir. Ekranda gördüğünüz sayfalarca kod ve metin aslında izlediğiniz rakibe ait websayfasının HTML kaynak kodları. Aslında aradığınız her şey burada olmakla birlikte, doğru bilgiyi bulabilmek için kodlama bilgisine ihtiyaç var.

Anahtar Kelime Keywords Seçimi - e-ticaret tavsiyeleri

Bu ekranda iken, CTRL+F tuşu ile metin içinde arama kutucuğunu açın ve aranacak kelime bölümüne meta name="keywords" yazın.

İşte şimdi istediğiniz bilgiye ulaştınız. Arama sonucunuzun hemen yanında bulunan content kelimesinden sonra gördüğünüz ve virgül ile ayrılmış tüm kelimeler ve kelime dizinleri bu sayfanın arama motorlarında bulunması için belirlenmiş anahtar kelimeler yani keywordler.  

Kaynaktan Anahtar Kelime Keyword Bulmak - e-ticarettavsiyeleri
Önerilerimiz?

!! Rakiplerinize ait anahtar kelimeleri düzenli aralıklar ile mutlaka kontrol edin. Bu anahtar kelimeler ile ilgili internette ne olup bittiğine de aynı sıklıkla bakmanız sektörünüzde neler olduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır.

!! Sizde mevcut olmayan bir ürün veya hizmet ile ilgili keyword den uzak durun. Bu sadece rakibinizin diğer uğraşı dalları hakkında size bilgi versin.

!! Aynı veya benzer keyword kullanımı için google ın arama çubuğundan veya google adwords den destek alabilirsiniz.

!! Asla her gördüğünüz anahtar kelimeyi fütursuzca kullanmaya kalkmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder