9 Haziran 2012 Cumartesi

Hangi Bankanın Sanal POS'unu Almalıyım?

Doğru bankanın Sanal POS'unu seçmeniz için küçük tavsiyeler......

Doğru banka neden önemli?

Önceki yazımızda, müşterilerinizin tercih ettiği kredi kartı programlarına (World, Access, Bonus, .. vs) hizmet eden Sanal POS'ların, müşteri memnuniyeti açısından öneminden bahsetmiştik. Tercih edilen kredi kartı programını sunan bankalar arasında, işletmenize en uygun çözümleri ( internet bankacılığı arayüzü, Sanal POS raporlamaları, kullanım kolaylığı, tanıtım desteği... gibi ) sunanları belirleyin.

Buraya kadar seçiminiz tek bankaya inmedi ise; Sanal POS maliyetlerini karşılaştırarak en uygun olanı ile görüşmeye başlayın.

Sanal Pos Veren Banka Seçimi - E-Ticaret Tavsiyeleri

Önerilerimiz; 

!! Unutmayın, müşterilerinizin ve işletmenizin tercihleri arasında bir denge kurmak zorundasınız. Bir tarafın aşırı mutluluğu, diğer tarafın motivasyonunu sürdürmesini engelleyecektir. Maliyetler de mutlaka önemli, fakat bankaların maliyetleri birbirine yakın rakamlardan oluşmakta. Bankaların pazarlığa en açık kurumlar olması da, maliyetleri en son plana atmanız için iyi bir sebep.

!! Bankalar WEB POS'unuzu tamamlamak için, e-ticaret tecrübelerine veya yoğunluk durumlarına göre 60 günlere varan sürelerle çalışmaktadırlar. Bu sürenin kısaltılması için mutlaka baskı kurun. Bu süre 5 günlere kadar düşürülebiliyor.

!! Sanal POS hesabınızda biriken tutarları kullanabilme süreniz ve vadesinden erken kullanmak için bankanın uyguladığı faiz oranını mutlaka netleştirin ve pazarlık yapın. Buradaki kazanımınızı mutlaka fiyatlarınıza yansıtıp müşterinize hediye edin.

!! Sanal POS hesabınızdaki birikimi, diğer hesaplarınıza aktarma işlemini; internet bankacılığından kendiniz yapabileceğiniz yetkilendirmeyi isteyin. Aksi takdirde kendinizi her ihtiyacınızda bankaya talimatlar yazarken ve banka memurunun işlemi bitirmesini beklerken bulabilirsiniz. Buradan kazanacağınız zaman ile her gün iki müşteriniz ile son aldıkları ürün hakkında nezaket görüşmesi yapabilirsiniz.

!! SSL Setifikanızın geçerlilik tarihini mutlaka kontrol edin. Yüksek ihtimal ile e-ticaret paketinizin yenileme tarihi ile aynı zaman olmayacak ve tedarikçiniz tarafından gözden kaçacaktır. Bu noktadaki gecikmeler Sanal Pos hizmetinizin bloke olmasına sebep verecektir.

!! Sanal POS'unuzun bağlı olduğu internet bankacılığı şifrenizi değiştirdiğinizde, Sanal POS ayarlarınızdaki sifreyi de dğiştirmeyi unutmayın. Aksi takdirde Sanal POS'unuz bloke olacak ve müşterileriniz şikayet etmeden farketmeyeceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder